Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Dette bør du vite om lading av våre elbiler og hybridbiler

Slik skal du lade elbilen og hybridbilen!

Å lade elbil eller hybridbil skal gjøres på en trygg og sikker måte. Lading gjøres i det daglige ved mange offentlige parkeringsplasser og ladestasjoner, på arbeidsplassen, ved hurtigladestasjoner når du er på farten eller hjemme. 

 

Lading av hybridbil

Batteriet i elmotoren i våre hybridbiler kan lades i en ladestasjon hjemme eller ved en privat/offentlig ladestasjon med vekselstrøm (AC). Hybridbilene kan ikke lades på hurtigladestasjon!

 

Hjemmelader

Hjemmelader med fastmontert veggboks er både trygt og supereffektivt. Med fast hjemmeladestasjon med ladekabel integrert i veggladeren, er det bare å plugge kontakten inn i bilen, låse bilen og ladingen er i gang. Hjemmeboksen krever installasjon av elektriker og egen kurs. Komplett pakke med hjemmeladestasjon og installasjon kan bestilles hos oss i Albjerk Bil Lier og koster fra ca kr.15.000,- Strømmen du bruker til lading kommer fra din private strømforsyning og avregnes på den vanlige strømregningen din.

 

 

Lading ev elbil

 

Hurtiglader ved ladestasjon

Mange bruker i dag hurtigladere når de er på farten, på reise eller til/fra jobb ved lengre strekninger. Ved hurtiglading føres likestrøm direkte inn i bilens batteri, og ettersom likestrøm gir høyere ladeeffekt lades batteriet betydelig raskere ved denne typen lading. For våre to elbiler gjelder følgende tider for hurtiglading: e-up! 30 min (40kW), og e-Golf 45 min (40kW).

 

Hjemmelader

Hjemmelader med fastmontert veggboks er både trygt og supereffektivt. Med fast hjemmeladestasjon med ladekabel integrert i veggladeren, er det bare å plugge kontakten inn i bilen, låse bilen og ladingen er i gang. Hjemmeboksen krever installasjon av elektriker og egen kurs. Komplett pakke med hjemmeladestasjon og installasjon kan bestilles hos oss i Albjerk Bil Lier og koster fra ca kr.15.000,- Strømmen du bruker til lading kommer fra din private strømforsyning og avregnes på den vanlige strømregningen din.

 

 

Lader du elbilen eller hybridbilen i vanlig stikkontakt?

Vi fraråder denne typen lading. Hvis det er eneste lademetode sørg for at kursen tåler belastningen som elbilen krever av de elektrisk anlegget. IKKE bruk skjøtledning! Hvis du bruker ladekabelen som følger med bilen kan du lade i vanlig stikkontakt med vi anbefaler det ikke på grnnlag av sikkerhetsrisiko og regelverket rundt elbillading. Som en sikkerhetsfunksjon på Volkswagen sine ladbare biler, vil Mode 2 ladekabelen som brukes i vanlig stikkontakt aldri lade bilen på mer enn 10 Ampere strømstyrke.

Stikkontakten bør ikke brukes til annet enn nødlading. Husk da at sikringen må ha en maks 10A sikring, jordfeilvern type B, ingen forbruk på samme kurs, ladekabelen må ikke henge i stikkkontakten og det anbefales overspenningsvern. 

 

Ladetider hjemmelading

Ladetider for våre to elbiler e-UP/e-Golf og hybridbiler Golf GTE/Passat GTE med en ladestasjon hjemme med 3,6 kW ladeeffekt:

  • e-up! 6 t
  • e-Golf 10 t 50 min* (5 t 20 min**)
  • Golf GTE 2 t 15 min*
  • Passat GTE 2 t 30 min*

*Ladetid fra 0 til 100 % batterikapasitet, AC vekselstrøm, 3,6 kW ladeeffekt (sikres med 20A i sikringsskapet). **Dersom du har mulighet for 32 Ampere strømkurs i boligen (krever godkjenning av netteier), kan den nye e-Golf ta imot 7,2 kW ladeeffekt. Ladetiden reduseres da til 5 t 20 min. Kilde: volkswagen.no

 

Er du usikker på om du lader din bil på en sikker måte? Ønsker du tilbud på montering av ladeboks?

Ta kontakt med oss i dag!

Kilder: Volkswagen.no

Kontakt oss

Samtykke

Våre retningslinjer for personvern finner du her.