Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

ID. SPACE VIZZION

Publisert 27.november 2019

Den nye konsept-elbilen ID. SPACE VIZZION er en elbil for fremtidens mobilitet og nyeste medlem i ID.-familien. Det er morgendagens stasjonsvogn, og kombinerer de aerodynamiske egenskapene til en Gran Turismo med rommeligheten til en SUV.

Syvende medlem i ID.-familien

ID. SPACE VIZZION definerer et helt nytt elbilsegment. Den følger etter ID.3, ID. CROZZ, ID. BUZZ, ID. VIZZION, ID. BUGGY og ID. ROOMZZ. Stilistisk følger ID. SPACE VIZZION design-DNA-et til ID. familien, men den har likevel en helt selvstendig og aggressiv karakter. Elbil-konseptet har et batteri på 84 kWh (brutto), mens 4MOTION firehjulstrekk og en motoreffekt på 340 hk (250 kWh) gir en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 5,4 sekunder.

ID. SPACE VIZZION er inntil videre kun på konseptstadiet. Produksjonsutgaven planlegges å bli lansert i 2021.

Eksteriør - aggressiv og aerodynamisk

Elbiler trenger ingen radiator eller et stort motorrom. Designerne av ID. SPACE VIZZION har utnyttet denne plassen til blant annet å perfeksjonere aerodynamikken, og dermed gi elbilen lenger rekkevidde på inntil 590 km (WLTP).

Det markante frontpartiet har åpninger for luftgjennomstrømning. En del av fartsvinden ledes gjennom en åpning mellom frontlyktene, over det ekstremt lave panseret, og målrettet bakover. En annen del av luftstrømmen ledes gjennom de ytre delene av støtfangeren og ut på sidene, også dette for å gi luften en så lett vei som mulig forbi bilen med en Cw-verdi på 0,24.
Luftgjennomstrømningene i panseret og i støtfangeren til ID. SPACE VIZZION ble definert som et konstruksjonsmål, men er også blitt visuelle høydepunkter i designet til konseptet.

Stor plass på farten

ID. SPACE VIZZION er basert på Volkswagens modulære elektriske plattform (MEB). MEB-plattformen utnytter det tekniske potensialet i en elektrisk arkitektur. Den nye plattformen gir både lengre rekkevidde og dynamiske kjøreegenskaper.

Innvendig definerer studien en ny standard for intuitiv brukervennlighet med sin heldigitale cockpit og en frittstående touchskjerm på 15,6-tommer. Annen viktig informasjon formidles intuitivt gjennom et interaktivt lys kaldt «ID. Light» plassert på dashbordet. Den tradisjonelle cockpiten er erstattet med et minidisplay, mens all relevant informasjon for kjøringen samles i et AR-head-up-display (Argumented Reality) i synsfeltet til sjåføren.
All materialbruken er gjennomført basert på bærekraftige råstoffer, slik som det nye «AppleSkin®», et kunstig skinn der en del er basert på overskudd fra produksjon av eplejuice. I tillegg er chrome erstattet av en lakk med kromlignende finish i interiøret til ID. SPACE VIZZION.