Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Kjære Mødre

Er mannen din utstyrsfrik og vil kjøpe ny eller brukt bil med masse utstyr du tenker er helt unødvendig? Da bør du ta en titt på dette!

Kanskje er han ikke så frik som du skal ha det til. Mye av utstyret kan være veldig nyttig for deg med barn. La oss se på noe av det som virkelig kan være av verdi for deg og familien!

 

Ryggekamera

Leverer du og henter i barnehagen? Med ryggekamera får du oversikt over alt som skjer bak bilen. Har du glemt å legge noe i bilen, eller står det et barn bak bilen som du ikke ser i blindsonen fra førersete? Da kan ryggekamera være gull verdt for vi har ingen å miste. Hvis du i tillegg ikke føler deg helt stødig på å parkere/lukeparkere så gir ryggekamera deg en ekstra trygghet. Det viser deg retningen du er på vei i, og hvor langt det er igjen til bilen bak eller veggen/fortauskanten. Vi har kun positive aspekter å fortelle vedrørende ryggekamera. Har du vurdert det i ny bil?

SE VIDEO HER

  

Easy Open kombinert med elektrisk bakluke

Har du hendene fulle av bæreposer fra butikken, eller har du ungen på den ene armen og bagen i den andre? Barnevogn og stellebag er også svært kjent for mange, og ja, listen er lang. Easy Open er løsningen for deg. Plasser benet under bakfangeren på bilen og bakluken går opp av seg selv. Du slipper å sette fra deg noe på bakken før det settes inn i bilen. Smart ikke sant?

SE VIDEO HER

Dynaudio lydsystem

Lei av å ha kaptein Sabeltann på repeat i bilen? Velg et lydanlegg hvor du kan skru lyden ned på høyttalerne foran mens ungene nyter musikken i baksete. Da kan du spille så mange barnesanger du vil på vei til barnehagen, skolen eller på ferietur. Anbefales!

Les mer om Dynaudio her

 

  

Hengerfeste

Tar du med deg henger på bilferie eller til hytta? Ja du leste riktig. Har du bil uten nok plass kan dette være et alternativ, og du får plass til alt fra sykler, ski, bager, barnevogner etc uten å stappe bilen full. Har du i tillegg båt, hytte og/eller hus hvor det trengs rydding etc anbefaler vi å velge hengerfeste på bilen. Du vil nesten alltid trenge det i en eller annen sitasjon!

 

 

Keyless Access / Nøkkelfri tilgang

Har du mye å bære på en stressende morgen, ettermiddag etter jobb, eller fra matbutikken? Med keyless Access holder det at du har med deg bilnøkkelen i veska eller i lomma. Bilen låser opp av seg selv enten du skal sette deg inn i førersete eller inn i bagasjerommet. Ganske behagelig synes vi!

SE VIDEO HER

 

Adaptiv cruisecontrol

Skulle du ønske du hadde en medhjelper som holdt øye med trafikken foran deg? Med Adaptiv Cruise Control, automatisk avstandsregulering, kan du senke skuldrene i trafikken. Det er lettere å kjøre avslappet i trafikken og ha et ekstra øye til barna i bilen når Adaptic cruise control holde trygg avstand til bilen foran deg. Bilen følger trafikken og justerer farten innenfor grensen du har satt. Se hvordan det fungerer i praksis i videoen under.

SE VIDEO HER

 

Fotgjengerregistrering

Må du snu deg rundt et øyeblikk for å se til barna eller ser uoppmerksom et lite løyeblikk mens en fotgjenger har tenkt til å passere uten at du ser personen i veien? Da hjelper denne funksjonen deg med å bremse hvis du ikke har rukket å gjøre det i tide. Det kan bidra til å unngå kollisjon eller redusere følgene av en kollisjon.

 

 

Front Assist med city nødbrems

De fleste av oss ønsker å unngå kollisjon. Spesielt med barna i bilen. Det fine med front assist er at bilen ofte registrerer det som skjer foran oss i trafikken før vi rekker å handle selv. Bilen begynner delvis å bremse for deg hvis du ikke rekker å bremse i tide. I svært kritiske situasjoner, der en kollisjon er uungåelig, bremser systemet automatisk med full kraft slik at konsekvensene av hendelsen blir minst mulige. Kjører du i byen under 40km/t vil city nødbrems slå inn om du ikke er rask nok på bremsen. Du vil føle deg tryggere i bilen når bilen har sensorer som fanger opp trafikken for deg, men viktigst av alt: Følg med på veien!

SE VIDEO HER

 

Lane Assist / Side Assist

Tryggheten på veien er førsteprioritet i en families hverdag. Med lane assist korrigerer bilen slik at du holder deg i din kjørebane. Dette gjør at du kan føle deg trygg på at bilen ikke kommer over i motgående kjørefelt. Merk at dette gjelder på veier med oppmerkede kjørefelt på begge sider av din kjørebane. I det daglige kan dette hjelpe deg om du er litt uoppmerksom og bilen skulle svinge over i motsatt kjørefelt. Om du formodning skulle sovne bak rattet, som jo ikke skal skje men kan skje, varsler bilen deg når du er på vei ut av ditt kjørefelt. Lane Assist er absolutt verdt å bruke, vi anbefaler det på det varmeste!

SE VIDEO AV LANE ASSIST

Side assist eller blindsonevarsler varsler deg om potensiell fare ved hjelp av en LED-indikator i sidespeilet. Blindsonevarsleren fungerer ved hastigheter fra 15 km/t og varsler deg når et kjøretøy eller en gjenstand kommer inn i blindsonen. En god indikator på at det er lurt å ta en ekstra titt før du skifter fil.

 

 

Utover det vi har nevnt i denne artikkelen finnes det masse utstyr du kan legge til ved kjøp av ny bil. Dette er utstyr og assistentsystemer vi mener er viktig i en families hverdag. Det gjør den lille forskjellen og gir deg litt ekstra tid du kan bruke på andre ting :)